Selecteer een pagina

Dirigent Diana Mols

Meld je aan

Ben je op zoek naar een leuke en gezellige vereniging in Assen, dan is Harmonieorkest “Eendracht” wat je zoekt! 

Lid worden

Musici inspireren en motiveren.

Diana Mols (geb. 1980, Heerlen), dirigente van Harmonieorkest “Eendracht”.
Op 6-jarige leeftijd begon Diana met vioollessen aan de plaatselijke muziekschool te Heerlen. Op haar twaalfde is ze begonnen met fluit spelen. Na enkele jaren privéles, werd ze aangenomen aan het Conservatorium te Maastricht en volgde lessen bij René Kravanja & Peter Rijkx. Na twee jaar Maastricht vervolgde zij haar Bachelor opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht bij Nine Sligter waar zij in 2005 met lof afstudeerde als uitvoerend musicus. Aan het Conservatorium te Maastricht bij Peter Rijkx behaalde zij in 2007 haar diploma Voortgezette Opleiding Muziek met een 9. 

Diana heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Koos Verheul, Emily Beynon, Gaby Pas-van Riet, Carlo Jans, Maartje Marsman, Carin Levine en Vincent Cortvrint.
Diana geeft regelmatig concerten in binnen- en buitenland zowel als orkestlid als soliste. Ze is al op diverse concerttournees geweest door o.a. Nederland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Letland, Amerika (Carnegie Hall New York), China en Canada. Als soliste trad ze op met onder andere het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest, waar ze van 2002 tot 2009 solofluististe was, tijdens het Wereld Muziek Concours te Kerkrade in 2005 en speelde ze solo in het Musis Sacrum in Arnhem tijdens het Internationale Koren Festival. Ook speelde Diana in het Nationaal Jeugd Orkest als solopiccolo. Vanaf januari 2008 vult zij de piccolo positie in bij de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” te Assen, waarmee zij onlangs ook soleerde.

Diana heeft zich ook op andere muzikale vlakken ontwikkeld. Zij is 5 vijf jaar verbonden geweest aan het slagwerkensemble van de Koninklijke Harmonie van Thorn als malletspeler en ze heeft 2 jaar altviool gespeeld bij het Groninger Studenten Orkest ‘Mira’. Sinds kort speelt zij altviool bij het nieuwe opgerichte symfonieorkest ‘Kamerphilharmonie der Aa’. Tot slot is zij actief als arrangeur en sinds september 2009 is Diana de dirigente van Harmonieorkest Eendracht uit Assen

Met de functie van dirigente is zij een nieuwe muzikale uitdaging aangegaan en hoopt de musici te kunnen inspireren en motiveren om op een verantwoord, muzikaal niveau met veel plezier te kunnen musiceren!

Voor meer info: www.dianamols.nl