Selecteer een pagina

Laatste nieuws

Concert ‘Van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam’

Concert ‘Van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam’

Na het jubileumconcert in 2016, waarmee Harmonieorkest Eendracht haar 60 jarig bestaan vierde, biedt zij in 2017 opnieuw een originele en afwisselende muzikale belevenis, mede geïnspireerd op The American Dream. Onder de titel ‘Van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam’ gaan we op muzikale reis.

In het eerste gedeelte krijgt de Nederlandse geschiedenis klank in boeiende muzikale sfeerstukken en speelt hun eigen ensemble E-klein herkenbare nummers uit de tijd ‘toen geluk nog heel gewoon was’ en blaast Harmonieorkest Eendracht zich met een spetterende mars de oceaan over.

Het programma gaat swingend verder met diverse moderne muziekstijlen uit het land van de onbegrensde mogelijkheden. Na een bezoek aan The Big Apple brengt E-klein enkele evergreens ten gehore, waarna Eendracht haar Amerikaanse droom vervolgt. Laat je verrassen tijdens dit afwisselende concert.

Het concert vindt plaats op zaterdag 14 oktober om 19:30 uur in Theater de Schalm, Zuidhaege 2, Assen. De toegangsprijs bedraagt € 7,50. Kinderen tot en met 12 jaar gratis ivm Oktobermaand Kindermaand.

E-Klein speelt tijdens de Dag van de Drentse Geschiedenis

E-Klein speelt tijdens de Dag van de Drentse Geschiedenis

E-klein speelt tijdens de Dag van de Drentse Geschiedenis op 7 oktober in de tent op de Kleine Brink in Assen. Het Drents Archief koos voor deze dag het thema: Toen was geluk nog heel gewoon. Dus klinken voor de muzikale herbeleving Toppers van Toen als: Dans je de hele nacht met mij? En ‘Naar de Speeltuin’. Optreden van 13.00 – ca. 14.00 en van 15.00 – ca. 16.00 uur.

Harmonieorkest Eendracht is 60!

Harmonieorkest Eendracht is 60!

Zondag 9 oktober hebben wij ons 60 jarig jubileum gevierd. Het werd een mooi afwisselend concert met voor ieder was wils. Van modern naar klassiek, van mars tot jazz en musical tot klein en ingetogen. Met een publiek van 110 man zat ‘Theater de Schalm’ aardig gevuld. Onder hen oud-leden, ere-leden, collega muzikanten van andere verenigingen, sponsoren, familie, vrienden, kennissen en belangstellenden. En uit de reacties die we hebben gekregen kwam naar voren dat zij hebben genoten.

Na de pauze gooiden we een Drents sausje over het geheel. Tijdens dit gedeelte van het concert kregen we assistentie van de Drentse zangeres Martijje! en haar combo. Samen hebben wij een aantal nummers van haar ten gehoren gebracht, waaronder de première van het arrangement voor harmonieorkest van ‘Daniël’ van haar laatste CD ‘Evenwicht‘.

Het arrangement dat daarvoor is geschreven is tot stand gekomen in het kader van het project ‘Drèentse Liedties op Toernee door Drenthe‘ van Stichting Betoeterd. Daarnaast heeft zij ook samen met haar combo een aantal nummers gezongen. Een over de eerste schooldag van haar oudste zoontje, een over haar ‘kruimeltje’ en tot slot dat ze graag meer wil.

Daarnaast hebben we deze middag één van onze oud-leden gehuldigd. Joop mag zich vanaf nu ere-lid noemen.