Na het jubileumconcert in 2016, waarmee Harmonieorkest Eendracht haar 60 jarig bestaan vierde, bood zij op 14 oktober 2017 opnieuw een originele en afwisselende muzikale belevenis, mede geïnspireerd op “The American Dream”. Onder de titel ‘Van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam’ gingen we op muzikale reis.

In het eerste gedeelte kreeg de Nederlandse geschiedenis klank in boeiende muzikale sfeerstukken en speelde hun eigen ensemble “E-klein” herkenbare nummers uit de tijd ‘toen geluk nog heel gewoon was’. Hierna speelde het Harmonieorkest zich met een spetterende mars de oceaan over.

Het programma ging swingend verder met diverse moderne muziekstijlen uit het land van de onbegrensde mogelijkheden. Na een bezoek aan The Big Apple bracht “E-klein” enkele Evergreens ten gehore, waarna Eendracht haar Amerikaanse droom vervolgde. Het verrassende en afwisselende concert werd geïllustreerd met een fraaie beamer presentatie.