Na het jubileumconcert in 2016, waarmee Harmonieorkest Eendracht haar 60 jarig bestaan vierde, biedt zij in 2017 opnieuw een originele en afwisselende muzikale belevenis, mede geïnspireerd op The American Dream. Onder de titel ‘Van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam’ gaan we op muzikale reis.

In het eerste gedeelte krijgt de Nederlandse geschiedenis klank in boeiende muzikale sfeerstukken en speelt hun eigen ensemble E-klein herkenbare nummers uit de tijd ‘toen geluk nog heel gewoon was’ en blaast Harmonieorkest Eendracht zich met een spetterende mars de oceaan over.

Het programma gaat swingend verder met diverse moderne muziekstijlen uit het land van de onbegrensde mogelijkheden. Na een bezoek aan The Big Apple brengt E-klein enkele evergreens ten gehore, waarna Eendracht haar Amerikaanse droom vervolgt. Laat je verrassen tijdens dit afwisselende concert.

Het concert vindt plaats op zaterdag 14 oktober om 19:30 uur in Theater de Schalm, Zuidhaege 2, Assen. De toegangsprijs bedraagt € 7,50. Kinderen tot en met 12 jaar gratis ivm Oktobermaand Kindermaand.