Zondag 9 oktober hebben wij ons 60 jarig jubileum gevierd. Het werd een mooi afwisselend concert met voor ieder was wils. Van modern naar klassiek, van mars tot jazz en musical tot klein en ingetogen. Met een publiek van 110 man zat ‘Theater de Schalm’ aardig gevuld. Onder hen oud-leden, ere-leden, collega muzikanten van andere verenigingen, sponsoren, familie, vrienden, kennissen en belangstellenden. En uit de reacties die we hebben gekregen kwam naar voren dat zij hebben genoten.

Na de pauze gooiden we een Drents sausje over het geheel. Tijdens dit gedeelte van het concert kregen we assistentie van de Drentse zangeres Martijje! en haar combo. Samen hebben wij een aantal nummers van haar ten gehoren gebracht, waaronder de première van het arrangement voor harmonieorkest van ‘Daniël’ van haar laatste CD ‘Evenwicht‘.

Het arrangement dat daarvoor is geschreven is tot stand gekomen in het kader van het project ‘Drèentse Liedties op Toernee door Drenthe‘ van Stichting Betoeterd. Daarnaast heeft zij ook samen met haar combo een aantal nummers gezongen. Een over de eerste schooldag van haar oudste zoontje, een over haar ‘kruimeltje’ en tot slot dat ze graag meer wil.

Daarnaast hebben we deze middag één van onze oud-leden gehuldigd. Joop mag zich vanaf nu ere-lid noemen.