jaarconcert-2012

Harmonieorkest “Eendracht” is opgericht op 2 oktober 1956. Ontstaan uit een fusie van twee Asser Orkesten. In het A-orkest, zitten muzikanten die tenminste een B-diploma hebben, of al lang muziek maken en dit niveau hebben. Daarnaast is er een opleidingsorkest, ‘De Opmaat’. Hierin zitten de leden die muzieklessen volgen bij het ICO (Centrum voor Kunst en Cultuur). De repetitie is op dinsdagavond van 19:15 tot 21:30 uur in ICO-gebouw te Assen.

Lid worden?tripleconcert

Ben je op zoek naar een leuke en gezellige vereniging in Assen, dan is Harmonieorkest Eendracht wat je zoekt! Harmonieorkest Eendracht is een leuke vereniging waar je actief met het spelen van muziek bezig kunt zijn. Het repertoire is gevarieerd en biedt voor elk wat wils. Wij verzorgen meerdere keren per jaar optredens in de regio Assen en organiseren eenmaal per jaar ons eigen jaarconcert. Nieuwe leden zijn altijd welkom! Op dit moment zijn wij dringend op zoek naar koperblazers (met name hoorn, euphonium en trombone), saxofonisten en klarinettisten. Maar ook wanneer je een ander instrument speelt ben je natuurlijk van harte welkom. Leden die geen eigen instrument hebben, kunnen een instrument van de vereniging huren.

Een instrument leren bespelen

Als je nog geen instrument bespeelt, of één dat niet in een harmonieorkest past, kun je een instrument huren van de vereniging (indien we een instrument beschikbaar hebben). Je kunt dan via Harmonieorkest Eendracht les krijgen op het ICO. Na 1 jaar les kun je vaak al meespelen in De Opmaat (opleidingsorkest). Heb je al meer ervaring of je HarFa-B diploma gehaald, dan mag je meespelen in het A-orkest.

Ben je geinteresseerd in Harmonieorkest Eendracht en wil je ook lid worden? Je bent van harte welkom om een keer vrijblijvend langs te komen op onze repetitie. Wij repeteren op dinsdagavond in het ICO gebouw “De Schalm”, Zuidhaege 2, Assen. De Opmaat repeteert van 18.30-19.15,  het A-orkest repeteert van 19.30-21.30.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:  Judie Alberts, 06-22444893 of judiealberts@gmail.com