jaarconcert-2012Harmonieorkest “Eendracht” is opgericht op 2 oktober 1956. Ontstaan uit een fusie van twee Asser Orkesten. In 2016 mag Harmonieorkest “Eendracht” haar 60-jarig jubileum vieren.

In het A-orkest, zitten muzikanten die tenminste op het niveau van het HaFaBra B-diploma spelen. Daarnaast is er een opleidingsorkest “De Opmaat”. Hierin zitten leden die nog niet zo lang les hebben, weinig orkestervaring hebben, extra orkestscholing willen of lang niet hebben gespeeld. Op dit moment is er te weinig vraag naar dit orkest, zodat we het tijdelijk even terzijde hebben geschoven. Bij voldoende vraag kan het zo weer worden opgestart.

De repetities zijn op dinsdagavond in “Theater de Schalm”, Podium Zuidhaege te Assen.
“De Opmaat” van 18.30 – 19.15 (tijdelijk niet van toepassing)
“A-orkest” van 19.30 – 21.30

Lid worden?

Ben je op zoek naar een leuke en gezellige vereniging in Assen, dan is Harmonieorkest “Eendracht” wat je zoekt! Wij zijn een leuke vereniging waar je actief met het samen spelen van muziek bezig kunt zijn.

Het repertoire is gevarieerd en biedt voor elk wat wils. Wij verzorgen meerdere keren per jaar optredens in de regio Assen en organiseren eenmaal per jaar ons eigen jaarconcert. Deze optredens zijn allen zittend. Wij lopen als orkest niet op straat. Nieuwe leden zijn altijd welkom!

Op dit moment zijn wij dringend op zoek naar koperblazers (met name trombone, bas, hoorn en euphonium), saxofonisten en slagwerkers. Maar wanneer je een ander instrument bespeelt ben je natuurlijk ook van harte welkom. Leden die geen eigen instrument hebben, kunnen een instrument van de vereniging huren.

Een instrument leren bespelen

Als je nog geen instrument bespeelt, of één dat niet in een harmonieorkest past, kun je een instrument huren van de vereniging (indien we een instrument beschikbaar hebben).

Op dit moment zijn wij aan het kijken voor het bieden van muzieklessen voor een voordelig tarief bij een onderneming in Assen. Zodra hier meer over bekend is zal de informatie volgen. Mocht je tot die tijd op zoek zijn naar een docent, dan kunnen wij je wellicht helpen er één te vinden.

Ben je geïnteresseerd in Harmonieorkest “Eendracht” en wil je ook lid worden? Je bent van harte welkom om een paar keer vrijblijvend langs te komen op onze repetitie en eventueel al mee te spelen. Wij repeteren op dinsdagavond in “Theater de Schalm”, Podium Zuidhaege te Assen. De Opmaat repeteert van 18.30-19.15,  het A-orkest repeteert van 19.30-21.30.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:  Judie Alberts, 06-22444893 of judiealberts@gmail.com